הזכות לבחור ולהיבחר הינה זכות שעומדת בבסיסה של הדמוקרטיה במדינת ישראל, חוק יסוד הכנסת מגדיר מי זכאי לבחור ומי זכאי להיבחר, זכאי לבחור כל אזרח שחצה את גיל 18 וזכאי להיבחר כל אזרח מעל גיל 21, זולת אם בית משפט שלל את זכותו או שנידון בפסק דין לעונש מאסר לתקופה העולה על שלושה חודשים וביום הגשת רשימת המעומדים טרם חלפו 7 שנים מיום שסיים לרצות את עונש המאסר בפועל.
השר אריה דרעי ממקימי תנועת ש"ס כיהן בעבר כשר הכלכלה, בשנת 1999 נידון ל- 3 שנות מאסר בעברות של לקיחת שוחד הפרת אמונים ומרמה, עבירות עם קלון. החל משנת 2012 חזר אריה דרעי לזירה הפוליטית ולחיים הציבוריים ונבחר שוב לכנסת מטעם סיעת ש"ס.
השר דרעי הינו השר היחידי עד כה שהורשע בעבירה שיש עמה קלון ריצה את עונשו וחזר לזירה הפוליטית. לנוכח החשדות החדשות נגד השר והחלטת היועץ המשפטי, מנדלבליט, לפתוח בחקירה כנגד דרעי בעבירות שוחד, נשאלת השאלה האם פרשת דרעי אינה מהווה תמרור אזהרה, האם לא הגיע הזמן שהמחוקק ייתן את הדעת על העמוד השדרה המוסרי של נבחרי הציבור, האם לא הגיע הזמן שהציבור יוקיע מתוכו נבחר ציבור שסרח.
בעשור האחרון נחשפנו לפרשות של שחיתות או עבירות מין מצדם של אנשי ציבור , אנשי צבא, אנשי משטרה ועוד האם היינו רוצים לראות את אותם אנשי ציבור שתפקידם לשרת את הציבור בפרק ב' של "תרומתם" לציבור?
עו"ד קרן גליק
0506657887