בימים אלו בית המשפט יכריע בשאלת עקרון השוויון על תשלומי מזונות, מדובר על מיקרים של גירושין בהם הילדים נמצאים במשמורת משותפת אצל הוריהם.
הדיון הגיע לעליון בעקבות ארבעה ערעורים שונים שהגיעו לפתחו, השאלה הנשאלת האם משפחות שבחרו לגדל את הילדים במשותף והאב מרוויח יותר מהאם האם יש מקום שהאב ישלם מזונות??
טענת האבות הינה שיש לאזן את ההכנסות של שני בני הזוג לשוויון ולא כפי שנפסק, בפסק הדין נשוא הערעור, לפיו האב ישלם מזונות גבוהים ללא התייחסות להכנסת האם ולזמן של הילדים עם האב. כלומר אם לאחר תשלום מזונות לאם הילדים יוצא שפערי ההכנסות הינם לטובת האם משמע בימים שהילדים שוהים אצל האב הילדים יאלצו להצטמצם ולרדת ברמת החיים לעומת הימים של הילדים אצל האם.
התוצאה הלא הגיונית והלא שוויונית הביאה את בית המשפט לקבל החלטה יוצאת דופן, וצירפה את היועץ המשפטי לממשלה כצד לערעור, דבר שכמעט ולא קיים בהליכים אזרחיים, היועמ"ש הגיש חוות דעת הלכתית על ידי ראש תחום משפט עברי במשרד, לפי דעתו יש לקבל את העתירות ולקבוע שהפירוש הנכון ביותר לימנו אנו "שלפחות מגיל שש ומעלה לכל ילד אפשר לעשות חיוב שאין בו אפליה מגדרית" כלומר גם לפי ההלכה היהודית ניתן לקבוע פרשנות מבלי להפלות על רקע מגדרי.
בנוסף בית המשפט החליט כי יש להרחיב את הדיון בערעורים להרכב של שבעה שופטים במטרה שההחלטה תחייב גם את בית המשפט העליון.
אם בית המשפט יקבל את הערעורים משמע שהכלל לפיו יחושבו דמי המזונות יהא לפי הכנסות של כל הורה ולפי חלוקת הזמנים של כל הורה עם הילדים.
עו"ד קרן גליק
פלאפון ליצירת קשר- 0506657887