כוחם של רשתות חברתיות
9.11.2016 ייחרט בזיכרון הציבורי כיום מפתיע, הציבור התעורר למציאות של נשיא חדש בארצות הברית, הנשיא הנבחר דונלנד טראמפ גבר על יריבתו הגב' הילרי קלינגטון שועלה ותיקה בג'ונגל הפוליטי, להילרי ניסיון רב הן כגב' הראשונה בשעה שבעלה כיהן כנשיא ארה"ב והן בשורה של תפקידי מפתח שמילאה. כאמור התוצאה הפתיעה רבים לנוכח הסקרים שניבאו אחרת, ונשאלת השאלה איך כך מתחת לאף הצליח מועמד רפובלקני חסר ניסיון בפוליטיקה לגבור על יריבתו הדמוקרטית, בעלת הנסיון?
אחד הנימוקים המעניינים לניצחונו של טראמפ הינו השימוש הנכון במדיה החברתית , פייסבוק טוויטר וכד', אם ב- 1960 התמודדו לנשיאות ארה"ב שני מועמדים ניקסון וקנדי, קנדי ניצח בבחירות ונבחר לנשיא, מומחי תקשורת טענו שקנדי השיג את נצחונו בזכות שימוש נכון במדיה, לראשונה המועמדים הופיעו בטלוויזיה וקנדי השתמש במסך הקטן והצליח לכבוש לבבות ולסלול את דרכו לבית הלבן. טראמפ עשה שימוש נכון במדיות החברתיות ולכן הצליח לנצח בבחירות לנשיאות ארה"ב
אז "אם בארזים נפלה שלכת מה יעשו אזובי הקיר", לאחרונה אני מוצאת התייחסות רצינית של מידע שנמצא בפייסבוק על ידי בית המשפט, לדוגמא זוג שנמצא בהליכי גירושים, האישה מבקשת להראות כי בעלה משתמש בכספים לטובת הנאותיו ומצרפת תמונות מחו"ל או תמונות שלו סועד במסעדה וכד', האם ניתן ללמוד על מצבו הכלכלי של הבעל?, מי אמר שעבור נסיעותיו לחו"ל הוא מימן מכיסו, אולי משפחתו רצתה להרחיקו מעט מהרעש וההמולה של סאגת הגירושים ומימנה לו את הנופשים?
רשתות חברתיות הינם כלי שיווקי, יש עסקים שמשווקים את מרכולתם ויש אנשים פרטיים שמשווקים את עצמם על ידי העלאת תמונות מחמיאות שעברו עריכה או תמונות שלהם במהלך בילוי חברתי או משפחתי, אנשים מפרסמים את הישגיהם חלקם אמתיים וחלקם פרי דמיונם, אנשים מפרסמים על תעודות שיש ברשותם על לימודים שלמדו אם יגיע אדם מעולם נטול פייסבוק, ויקרא את התכנים המפורסמים הוא יחשוב שכולנו חיים על ענן ורוד, כולנו מוצלחים מצליחים בכל מעשה ידינו מלומדים מבשלים טוב אוכלים טוב ונראים טוב.
אין מה להתווכח עם הצלחה, אני לא מזלזלת באיכות המוצר ובצורך של אנשים להראות כמה יפים מוצלחים ומאושרים, אך האם לא ראוי שבית המשפט יתעלם מ"ראיות" פייסבוק? או אולי כדאי לחשוב טוב טוב אודות התכנים שמופיעים שמא ביום מן הימים הם יתהפכו עלינו.
עו"ד קרן גליק
050-6657887